Massage

Massage är en av de äldsta läkekonsterna som finns, och den har används av alla kulturer under historiens gång. Massage är den mest naturliga och instinktiva hjälpen för att lindra smärta och obehag som kan uppkomma vid dålig arbetsställning, stress, kyla, drag, monotont arbete, inaktivitet, långvarigt statiskt arbete, skada, dålig eller felaktig träning.
Modern forskning visar det Kineserna vetat i årtusenden, att massage är bra för alla, gammal som ung. Massage används både i förebyggande syfte och i rehabilitering. Massagen anpassas alltid individuellt efter kundens behov.

De positiva effekterna är många, här ett axplock

 • Smärttillstånd i kroppen minskar genom frisättning av kroppens egna smärtstillande hormon
 • Löser upp muskelspänningar och gör muskler mjuka, smidiga och elastiska
 • Ökar rörligheten i lederna
 • Stärker immunförsvaret
 • Motverkar stress
 • Ökar det allmänna välbefinnandet
 • Ökar koncentrationsförmågan
 • Har en avslappnande effekt på kroppen genom utsöndring av oxytocin, kroppen eget ”lugn och ro” hormon
 • Ökar blodcirkulationen i muskler och vävnader
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Har en positiv påverkan på kroppens inre organ
 • Ökar utsöndringen av vätska och slaggprodukter i kroppen
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Balanserar nervsystemet och påverkar alla omedvetna och icke viljestyrda kroppsfunktioner
 • Sänker ner muskeltonus

Klassisk massage kan användas både som djup muskelmassage (idrottsmassage) och mjuk avslappningsmassage. Med strykningar, tryck och knådningar bearbetas musklerna för att lösa upp spänningar.Laser


För att bredda min förmåga att hjälpa dig med dina problem i din kropp på ett sätt som inte har några biverkningar, göra behandlingen mindre smärtsam men ändå effektiv använder jag mig av en medicinsk laser.

Laserljuset tas upp i cellerna och ökar kroppens förmåga att läka skador, reducera inflammationer, svullnader och ödem, släppa på muskelspänningar, minska smärta och stimulerar cellfunktioner (immunförsvaret)

Vill du läsa mer om laserbehandlingar? See Info om laserbehandling

[Till toppen]Revolving


Det är en strukturell myofasciell teknik som är utarbetad av naprapaten Richard Thörn. Ordet betyder: RE-återskapa. VOLVING-rörelse runt en axel.

En skön och djupgående behandlingsform som syftar till att korrigera muskulär obalans, vilket bl. a. bidrar till att frigöra andningen samt påverkar den djupa muskulaturen, hållningen och muskelhinnorna.

I denna teknik jobbar man längs muskelns fiberriktning i ett uttöjt läge och mycket med musklerna på framsidan av bålen.

Genom att kombinera ihop denna teknik med massage och muskulering på de muskler som hjälper vid andningen (t ex stora och lilla bröstmuskeln, halsens sneda muskel) samt ryggmusklerna, kan man arbeta upp bröstkorgen så att det uppstår balans och harmoni mellan framsidans och baksidans muskulatur.

Vill du läsa mer om Revolving?

[Till toppen]Strain and Counterstrain (SCS)


SCS är en osteopatisk teknik som kallas för "mjuk kiropraktik".

Dess grundare Lawrence H. Jones, Doctor of Osteopathy som har utvecklat denna metod under en period av över 30 år.

Denna mjuka metod syftar till att spända muskler slappnar av, så att leden återgår till sin normala funktion genom att positionera kroppen i ett smärtfritt läge. Används främst vid rygg- och nackbesvär.

Vill du läsa mer om Strain and Counterstrain (SCS)?

[Till toppen]Pressur


Med pressur/tryck behandlas triggerpunkter, "muskelknutor". Triggerpunkterna påverkar hela muskelns funktion, ger lokal smärta och kan även projicera smärta till andra delar av kroppen. Med pressur bryts den onda cirkeln som gör att triggerpunkten hålls vid liv. På detta sätt kan muskeln återgå till "normal" spänningsgrad och funktion.

Vill du läsa mer om Pressur?

[Till toppen]PNF – Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering


PNF är en typ av stretching där patienten arbetar aktivt mot ett motstånd i muskelns ytterläge för att vid avslappningen som följer kunna komma till ett nytt ytterläge.

Vill du läsa mer om PNF?

[Till toppen]Zonterapi


Zonterapi är en gammal teknik som har sina rötter hos indianerna och har fått sin nuvarande form i Amerika. Grunden för zonterapi är att förbättra de utrensande organens förmåga att få bort sjukdomar som sitter i andra delar av kroppen. Ett exempel är en förkylning som baserar sig på ett virus men är egentligen en symtom på en överbelastning av framförallt lever och njurar. Dessa organ klarar inte av sitt utrensningsarbete och då kopplas slemhinnorna in för att förstärka avgiftningen. En kort fasta kan då vara botemedlet så att lever och njurar hinner ikapp.

Zonterapi bygger på ett samband mellan olika zoner på fötterna och olika delar av kroppen. Genom massage på dessa zoner försöker man upptäcka och behandla olika störningar och besvär. Zonterapin är en kraftfull behandlingsmetod som ger impulser till kroppen att läka sig själv

Vill du läsa mer om Zonterapi?

[Till toppen]Shiatsu


Shiatsu är en behandlingsteknik som har utvecklats i Japan och som praktiseras genom att man bland annat stimulerar meridianer och akupunkturpunkter. Punkterna och meridianerna stimuleras med tryck av tummar, fingrar, handflator och underarmar. Förutom tryck används också tekniker som till exempel sträckningar, rotationer och vridningar.

Shiatsu ger en mjuk påverkan på kroppens egna villkor och stärker immunförsvaret. Shiatsu är en säker metod som inte ger biverkningar. Under behandlingen har patienten tunna kläder på och ligger på en madrass på golvet. Shiatsuterapeuten trycker och töjer på patientens olika kroppsdelar för att balansera kroppens energier.

Vill du läsa mer om Shiatsu?

[Till toppen]Akupressur


Akupressur är säkerligen den äldsta av alla behandlingsformer. Om man känner sig spänd i en muskel eller om man slår sig så håller man handen på det smärtande stället och smärtan avtar, det är ett enkelt sätt att förklara principen för akupressur.

Akupressur innebär att påverka akupunkturpunkter längs kroppens meridianer med hjälp av tryck i stället för med nålar. Några besvär som kan behandlas är smärta/värk i nacke, axlar och rygg, huvudvärk, stress, mag- och tarmbesvär övergångsbesvär, trötthet, ledbesvär, PMS och menstruationsproblem, mm. Reaktion på akupressur; känsla av avslappnad och lugn, smärttillstånd kan släppa, andning blir djupare och blodcirkulationen ökar.

Vill du läsa mer om Akupressur?

[Till toppen]