Om FRIDMA


Om företaget


FRIDMA är ett företag - som startade hösten 2007 - med inriktning på att hjälpa människor att må bra.

FAKTA FRÅN WHO 50 % av kroniska sjukdomar är livsstilsrelaterade. För att må bra bör man bland annat tänka på vad man äter och dricker, att röra på sig och att vila så att kroppen kan återhämta sig. Genom att hålla sig i trim minskar man risken att drabbas av sjukdomar och skador och kan fortsätta att leva ett aktivt liv utan att behöva välja bort saker bara därför att kroppen säger ifrån.

WHO:S PROGNOS FÖR 2020 60-70% av alla kroniska sjukdomar som leder till död är livsstilsrelaterade. I USA har för tidig död pga. rökning och alkohol nu passerats av fysisk inaktivitet.

Eftersom våra levnadsvanor på många sätt liknar Amerikanarnas så är det troligt att vi Svenskar kan uppvisa liknande siffror år 2020. Det innebär att jag kan erbjuda ett helhetskoncept där friskvård, idrott (träning), massage ingår och där mina kunskaper främst kan komma till nytta inom träning och vid olika problem i rörelseapparaten, för att förebygga framtida problem och skador samt påskynda en rehabilitering.

FRIDMA innehar F-skattsedel och ägs av massageterapeuten Göran Ekvall. Jag är medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund och innehar patient- och ansvarsförsäkring. Jag är även certifierad av ”Branschrådet Svensk massage”


Vilka jag vänder mig till:

Privatpersoner, idrottsklubbar, företag, massageföretag som stand-in vid sjukdom eller hög arbetsbelastning.


Geografiskt arbetsområde:

Innehar bil, främst södra Storstockholm och centrala Stockholm. Jag jobbar som massageterapeut hos Friskis & Svettis Huddinge sedan hösten 2008. Jag utför även uppdrag på den plats mina kunder önskar. Jag har också en liten verksamhet i min bostad i Trångsund.
Om Göran EkvallPresentation Göran Ekvall Massageterapeut

Mitt liv har alltid präglats av aktivitet och jag har bland annat spelat volleyboll, bordtennis, badminton, golf mm. Jag har dessutom jobbat med friskvård (utbildad på GIH 1991) och med Hälsoprofilbedömning. Tränarkurser med inriktning på Volleyboll. Idrottsskadekurs, skadelära och sjukdomslära.

Utbildning

Jag har under hösten 2006 vidareutbildat mig på Axelsons gymnastiska institut.
Jag är av branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och har även utbildat mig till Massageterapeut.
En Massageterapeut har ännu större kunnande än massören och kan arbeta både i friskvårdande syfte och med mer specifika skador och besvär i muskler, leder och skelett.

Jag har även grundläggande kunskaper i Zonterapi, Shiatsu, Akupressur och teoretisk utbildning i Basmedicin motsvarande undersköterska.

Axelsons är medlem i branschrådet Svensk Massage.
Branschrådet har som främsta uppgift att kvalitetssäkra massörer med en gedigen utbildning.
Detta görs genom praktiska och teoretiska certifieringsprov. Efter godkända prov blir man "av branschrådet Svensk Massage certifierad massör", vilket är en kvalitetsstämpel.